Nu var det nästa ett år sedan vi var på Mälarsalen. Det kunde ju vara dags att se ombyggnaden och dessutom dansa till Blender. Vi tyckte att bandet gjorde bra ifrån sig på Dansbandskampen i TV i höstas och var lite nyfikna på hur de spelade till dans. När vi kom före nio möttes vi av en lång kö i trappan. Det var länge sedan vi upplevde något sådant på Mälarsalen.

Ombyggnaden var det väl inget fel på. Upphöjningen vid sidan av dansgolvet var borta och golvet kändes större. Soffan i hörnet var också borta och det fanns ingenstans att sätta sig i själva danslokalen. Det saknade vi. En rad med stolar vid fönstren vore bra. Dansgolvet är ju fortfarande härligt. Men bandet levde inte upp till våra förväntningar. En del av den musik de spelade kändes helt enkelt inte som dansmusik. I alla fall inte sådan musik vi gillar att dansa till. Det var alldeles fullt med folk och mycket trångt.

Det gillade säkert Hasse Rydberg, som var där och fick gratulationer på sin 70-årsdag.

Med den rådande foxtrotstilen rör sig dansarna ganska lite framåt. I pausen vare det glesare på golvet och det gick att få lite bättre flyt i dansen. Nåväl några låtar som bandet spelade var väl helt okey.

Publiken verkade i alla fall nöjd. Vi får väl inse att den här typen av dansband inte alltid är vår grej. Man ska ändå vara glad åt att så många vill dansa.