För första gången på mer än fyra år besökte vi en dans igen. Det var en eftermiddagsdans på Timmermansgården, där Bredängsgänget spelade.

Timmermansgården brukar ordna två till tre danser per säsong på fredagseftermiddagar, där oftast Bredängsgänget står för musiken. Det är fri entré, med servering och lotteri.

Bredängsgänget har en blandad repertoar av evergreens med sånger vi gärna sjunger med i, litet latinskt och en eller annan swinglåt. De brukar också blanda in ett fåtal gammaldanser när danspubliken så önskar.

För de som inte har varit på Timmermansgården så ligger den intill Södra Station, och har ett litet men bra dansgolv, med en liten scen i ena änden. Verksamheten i Timmermansgården har även många andra blandade aktiviteter.

För oss kändes det som ett experiment att på nytt pröva på att dansa. Ellika har ju sitt knä, och för egen del har förstås både åldrande och frånvaro av dans påverkat dansförmågan.

Och visst kändes det när vi på nytt snört på oss dansskorna. Yrseln, som varit obefintlig under väldigt många dansår, kunde jag åter ana redan vid ganska måttligt svängom, och många gamla dansvarianter kändes avlägsna. Men ändå!

Dansen gick över förväntan. Det var roligt och gav mersmak. Med viss försiktighet och ödmjukhet för att hålla yrseln på avstånd så tyckte vi ändå att dansen flöt på riktigt bra!

Roligt var också att trots den långa frånvaron från dansgolven, så träffade vi på flera dansbekanta från förr.

Jag hoppas att vi med försiktighet kan börja återuppta dansen.

Bredängsgänget på Timmermansgården 2024-03-22

Dans på Timmermansgården 2024-03-22, Ellika i förgrunden


Eftersom det gått så lång tid sedan förra inlägget i bloggen förmedlar jag även vad som tilldragit sig för oss sedan förra inlägget midsommaren 2022.

Vandringar

Våra skogspromenader som återfinns under avsnittet Ute på dansglad.se, har vi hållit igång. Ellikas artros har gjort att vi försökt sätta en maxlängd på 15 km på promenaderna. Vid ett par tillfällen har det dock blivit längre, och det har funkat någorlunda. Vi överväger att öka maxlängden till 16 km, i så fall blir betydligt fler vandringar möjliga.

Trehörningen nära Paradiset 21 april 2023 10:40. Från vandring Ådran-Västerhaninge

Sandasjön 2023-10-10
Sandasjön 2023-10-10
Från vandring Näset rundtur 2023-08-16

Bogesundslandet – från vandring Kulla vägskäl – Pålsundsbron 2023-09-17

Körsång

För min del flyter också körsången på bra. Sedan förra inlägget i bloggen har jag deltagit i konserter med Birkakören med blandat innehåll 2022 och 2023 på våren, vid det senare tillfället spelade jag även en liten melodi blockflöjt. Jag lämnade åtminstone för tillfället Birkakören därefter. Jag sjunger nu som tidigare med Vendelsökören, och vi har bland annat framfört följande konserter:

  • Våren 2023, Johannespassionen (Bach) med orkester och solister
  • Nationaldagskonsert 2023,  Arvo Pärts Salvo Regina + Kung Liljekonvalje av Holmen + Sverige + Förklädd Gud med orgel
  • Hösten 2023, Missa Brevis + Tillägnan + Önskan med Monica Dominique med familj
  • Våren 2024, Magnificat (Buxtehude) + Magnificat (Bach) med solister och orkester
  • Adventskonserter, varav en med brass

Det är även en konsert planerad för maj i år (2024), Sacred Concert (Duke Ellington) med storband. Repetitioner för denna har precis påbörjats, i veckan före påsk.

Generalrepetition inför Johannespassionen (Bach). S:t Eskil 2023-04-02
Jag och min äldre bror, inför konsert Magnificat (Buxtehude + Bach)
Bach Magnificat med Vendelskören, 2024-03-17