Det är nu ett och ett halvt år sedan mitt förra blogginlägg. En stor del av denna tid har dansen stoppats av pandemin, men under hösten 2021 och våren 2022 har många danser gradvis återkommit, om också i en del fall i mer begränsad omfattning jämfört med hur det var före pandemin.

Och nu i sommar är många av spelmansstämmorna tillbaka, liksom en hel del andra sommardanser. Vi får hoppas att dessa åter kan locka både gamla och nya dansare.

För egen del har det under denna tid inte blivit någon dans alls. Men som tidigare har vandring i skogsområdena runt Stockholm fortsatt. När rekommendationerna att undvika resor med SL togs bort underlättades detta äntligen. Men tyvärr har nu dessa begränsats igen av annan orsak, då Ellika fick besvär i ena knäet. Det har nu med träning blivit bättre, och förhoppningsvis ska vi kunna gå vandringar med måttlig längd igen.

Nackareservatet 2021-02-28
Sandasjön 2021-10-06
Ösby träsk (Gustavsberg) 22-06-15

Jag har sedan jag gick i pension också ägnat mig åt körsång. Under pandemin ställdes även denna verksamhet in, och i samma takt som dansen har körverksamheten gradvis återupptagits. Nu i vår har jag deltagit i fem publika framträdanden:

  • Det våras för Operan i Handen (Vendelsö kammarkör m.fl.)
  • Vårlig visbukett i Kristinehofs Malmgård (Birkakören)
  • Högmässa tema Benny Andersson i Vendelsö kyrka (Vendelsö kammarkör)
  • Gloria (Vivaldi) och Alleluiah (Perder) i Handen (Vendelsö kammarkör, Sas-kören m.fl.)
  • Medverkan vid minneskonsert för Madeleine Ugglas stipendiefond i Eric Ericson-hallen (Skeppsholmen)
Minneskonsert Madeilene Uggla Eric Ericssonhallen 2022-05-21
Madeleine Ugglas stipendiefond konsert Eric Ericssonhallen – Birkakören

På konserten i Kristinehofs Malmgård blev det även en snutt dans för mig. Så kort den än är, så kändes det roligt att få improvisera några steg dans igen.

Videosnutt (6 Mb): https://dansglad.se/videor/birka_dans_220403.mp4
Videosnutt (11 Mb): https://dansglad.se/videor/birka_nyaroster_220403.mp4

(Om videosnuttarna ovan inte fungerar, kan det gå bättre med annan webb-läsare)

Midsommaren 2022 har just passerat, med fantastiskt högsommarväder. På Tynningö kunde återigen den traditionella dansen runt midsommarstången återupptas. Jag har under ganska många år medverkat med dragspel och även spelat till danslekarna vid dessa tillfällen.

Midsommarfirande på Tynningö (Åkershov) 2022
Midsommar på Tynningö (Åkershov) 2022