Bredängsgänget på Timmermansgården

Timmermansgården vid Södra Station anordnar några gånger per år dans ett par timmar på fredagseftermiddagar med Bredängsgänget, med fri entré. Lokalen är välbekant för både mig och Ellika. Ellika gick här sin första danskurs i gammaldans för snart fyrtio år sedan, och jag har under de senaste sex åren repeterat körsång på samma plats. För de som inte varit där förut så är lokalen av måttlig storlek, med trägolv och en liten scen i ena änden. Under dansen är det bord och stolar uppställda på alla sidor utom där scenen är. Det finns också servering och lotteri.

Bredängsgänget består av fem musiker och en sångerska, och musiken är en blandning av gamla godingar, ofta med ett halvjazzigt stuk. Oftast är tempot ganska lugnt, men vi dansade även litet swing i friskare tempo. Det fanns också ett litet inslag av gammaldans, med två valser och en schottis.

Vad tyckte vi själva då? Vi har ju dansat väldigt litet sedan vi skaffade hund, och det gav mersmak att få känna danstiljorna under fötterna igen! Vi träffade även på några gamla dansbekanta. Visst märkte vi, särskilt i swingmusiken, att mycket är bortglömt, men det viktigaste är ju att det är känns roligt. Och det gjorde det!