Efter en kylig men skön vårpromenad på ca 12 km var det åter dags för ett besök på Mälarsalen. Två gånger på kort tid det är inte vanligt för oss nu för tiden. Annat var det på 80-talet. Då var Mälarsalen och Skansen som andra hem för mej. För exakt 29 år sedan, den 18 april 1980, var jag första gången på Mälarsalen. Jag gick på en gammaldanskurs på en kursgård på Söder och vågade mej dit ensam utan att ens ha gått färdigt hela kursen. Malungs Spelmanslag spelade gammaldans med polskor i pausen. Det var första gången jag var ute på en allmän danstillställning. Mälarsalen var då en härlig upplevelse, fullt med dansglada killar och tjejer som gillade att dansa gammaldans! Kolla vilket dansutbud det var på Mälarsalen våren 1980.

Så till kvällens dans. När vi kom vid kvart i nio var Doktor Krall i gång redan i lilla salen så det var bara att kasta sig in i dansen. Dr Krall med sin Rock’n’Roll och Back to the 50’s gav oss en intensiv och härlig första dansomgång fram till sin paus vid tio.

Då gick vi in i stora salen och dansade en stund till Hedins. Ett band som förgyller vissa av sina låtar med trumpet. Inte så vanligt för dagens dansband.

Vi vilade lite också. Halv elva satte Dr Krall igång igen. Nu visade det sig att vi hade lyckats bli lite trötta så vi tog det lite lugnare. Vid Dr Kralls nästa paus var det bara att inse att det var dags att gå hem. Första gången vi var på en dans med Dr Krall på Mälarsalen kommer vi ihåg att de spelade många jättesnabba rock’n’roll-låtar. Det var en del dansare som tyckte att de spelade för snabbt. Vi älskade det. Kul att få dansa lindy/jitterbug/boogie woogie/jive eller vad man vill kalla det till snabb musik. Även om man tar ut sig helt när det går så snabbt.

Den här kvällen kändes det som Dr Krall hade skalat bort de snabbaste låtarna och anpassat musiken mer till buggarna, även om det givetvis inte är modern buggmusik, utan härliga klassiker från 50- och 60-talet. Hur som helst så är det bra musik att dansa till och lyssna på. Här är en bild när jag dansar solo när de spelar twist.

Den som vill uppleva Dr Krall i stora salen kan komma till Mälarsalen på Valborg för då är de ensamma på plan och intar stora scenen.